6. apríl 2021

METROPOLIS je MIESTO plné inšpirácií. Tu budete nielen bývať, ale aj naplno žiť!

Autor HERRYS
METROPOLIS je MIESTO plné inšpirácií. Tu budete nielen bývať, ale aj naplno žiť!

Ak vám vyhovuje mestský rytmus a priťahuje vás život v modernom centre mesta, tak týchto päť bodov vás presvedčí, že Metropolis je miesto, kam jednoducho patríte.

5 dôvodov, ktoré vás budú inšpirovať k bývaniu v Metropolise.

1. Miesto pre aktívny život. – ideálne pre ľudí, ktorí chcú za svojimi cieľmi dochádzať pešo alebo na bicykli a radi žijú aktívne. Okrem nábrežia Dunaja
s fitness prvkami tu čoskoro pribudnú parky a záhrady pre viac športu a relaxu.  Za rodinným piknikom si zájdete do Sadu Janka Kráľa a na Tyršovo nábrežie. Obľúbeným miestom relaxu a detských hier je Medická záhrada, vzdialená necelých 12 minút pešej chôdze. Tých aktívnejších poteší správa, že na streche neďalekej novej Stanice NIVY sa buduje zelená outdoorová plocha o rozmere 12 000 m2 s bežeckou dráhou aj s prvkami street workoutu.

2. Vynikajúca občianska vybavenosť. Z Metropolisu máte všetko pár blokov od domu. V okolí nájdete bohatú ponuku obchodov, množstvo škôlok a škôl, aj medzinárodných, Univerzitu Komenského, kostoly, fotografické, či kopírovacie služby, zubné ambulancie, zdravotné centrá. Nemocnica
sv. Michala je vzdialená iba 6 minút autom. Služby pre krásu vám poskytnú okolité estetické, kozmetické aj kadernícke salóny. Všetko, čo potrebujete, máte poruke.

3. Pestrý spoločenský život. Štýl života v moderných mestských štvrtiach je živší, nabitý energiou, neustále sa tu niečo deje. Nový downtown bude ideálnym miesto pre ľudí, ktorí chcú byť v centre diania. Nájdete tu vynikajúco hodnotené reštaurácie s medzinárodnou alebo vegetariánskou kuchyňou, tradičnú tržnicu NIVY s rozlohou 3 000 m2, pričom zakúpené čerstvé potraviny si môžete ugrilovať v tej istej budove, na zelenej ploche Stanice NIVY. Príjemné kaviarne s terasami nájdete v tejto lokalite na každom rohu. Z Metropolisu to máte doslovne na skok aj za kultúrou: Nová budova SND, alternatívne a medzinárodné divadlá, kiná, Prírodovedné múzeum SNM a galérie, ako Nedbalka či  White & Weiss Contemporary Art Gallery -  miesto pre umenie v centre mesta pre návštevníkov aj zberateľov. Vínne galérie aj vinotéky. Všetko pre príjemne strávený deň aj večer v dobrej spoločnosti.

Zdroj: HB REAVIS

4. Zelené bývanie. Metropolis bude mať vlastnú semiprivátnu záhradnú zónu, zároveň všetky okolité projekty budú obklopené mikro-záhradami a tiež rozľahlými verejnými parkami s ihriskami a športoviskami. Krajinní architekti navrhli zelené zóny účelne tak, aby vytvárali príjemnú atmosféru a v lete ochladzovali celú lokalitu. Každý zelený meter štvorcový bude prínosom nielen pre miestne ovzdušie.

Zdroj: Nedbalka

5. Vynikajúce dopravné spojenia. Pre rýchle presuny mestom je k dispozícii viacero zastávok autobusov na rôzne smery. Novovybudovaná autobusová Stanica NIVY je vzdialená necelých 8 minút pešej chôdze, Dopravnú obsluhu v tejto lokalite obohatí plánovaná nová električka - ekologická, pohodlná, spoľahlivá, špeciálne prispôsobená aj pre bicykle. Nová trasa bude viesť od Petržalky cez Šafárikovo námestie – Pribinova SND – Košická - Ružinov, ktorá poskytne ešte lepšie spojenie s ďalšími mestskými časťami.